POROČILO O IZLETU SENIORJEV KLUBA PODJETNIKOV ZLATOROG CELJE V VIPAVSKO DOLINO  26. MAJA 2022

Zbrali smo se v lepem sončnem jutru pred dvorano Zlatorog. Izleta se nas je udeležilo devet seniorjev, ravno pravšnje število za en kombi. Za volan je sedel Emil in nas popeljal cilju naproti, za kar se mu še enkrat lepo zahvaljujemo. 

Pot nas je vodila proti vmesni postaji Lom. Zaradi zastojev smo do Loma prispeli šele po dobrih dveh urah vožnje. Ker je bilo na Lomu polno turistov, smo takoj nadaljevali pot do OMV črpalke pri Postojni, kjer smo žejni in odvisniki od kave zadovoljili svoje potrebe.

Na kmečki turizem Lisjak v Dutovljah smo tako prispeli z zamudo. Zamudo pri Lisjaku nismo hoteli nadoknaditi, saj smo bili navdušeni nad vsem, kar smo tam doživeli. Prijazen sprejem ata Lisjaka, glave Lisjakovih, izredno urejena domačija in okolica, vrhunska vina, pogostitev in nadvse prijazni gostitelj. Ali, kot je rekel Jure, nepozabno. Prepričan sem, da se bo marsikdo od prisotnih še vrnil k Lisjaku.

Mimo Štanjela smo pot nadaljevali do Vipavskega križa. Tam nas je pričakal prijazni vodič in nas popeljal po Vipavskem križu z besedo in tudi fizično. Vsi udeleženci smo si bili enotni , da je Vipavski križ vreden ogleda in le tega priporočamo, seveda z vodičem.

Pot smo nadaljevali do Vipave. Tudi tam nas je pričakal že prej prisotni vodič in nam na glavnem trgu predstavil zanimivosti tega mesta. Ni jih malo. Le redki med udeleženci izleta so jih poznali. Ne vem, če veste, da se je tudi Leonardo da Vinci mudil v Vipavi. 

Na kosilo smo zamujali, tako glede na dogovorjeni termin kot tudi glede na oglašanje praznih želodcev. Na srečo je bilo do gostišča Predfarovž le še nekaj korakov.

Gostišče leži pod strmo skalo ob izvirih Vipave. izredno prijetno okolje, urejeno gostišče, prijazno osebje. Hrana na ravni moderne in  aktualne gastronomije, ponudba vin hrani primerna.

Kmalu je napočil trenutek odhoda iz Vipavske doline. Žal, tako je pač po navadi.  Žal, še zlasti takrat, ko je tako prijetno, kot nam je bilo tokrat na izletu v Vipavski dolini.

Hvala še enkrat Emil za varen in udoben prevoz. Da klima ni dosegla tretje vrste, pozabi. Mi trije, Jure, Rado in moja malenkost, smo si imeli toliko povedati, da vročine oziroma nedelovanja klime nismo niti dobro občutili in zaznali.

Hvala Stane za program in organizacijo izleta. Vse za oceno ZELO DOBRO. Kot priznanje za opravljeno smo te udeleženci izleta že zadolžili, da še to jesen pripraviš in organiziraš ponovni izlet.

Da pa ne bi samo izrekal pohval, si dovolim še manjšo pripombo, ki pa je bila izrečena s strani le nekaterih. Kot v razmislek za v bodoče, prilegla bi se morda bolj “domača” hrana, značilna za Vipavsko.

Priloge poročilu so fotografije z izleta, ki sva jih dodala Emil in moja malenkost.

Stane, veselimo se izleta na jesen. Čim prej prični s pripravo, prosim.

Zabeležil po pooblastilu udeležencev izleta

Henrik               

Celje, 30. maja 2022